Emerge: Visuell identitet

Visuell identitet og visittkort for Emerge

Gründerselskap med skyhøye ambisjoner

Da Arve Heltne, Rune Albertsen og Simon Vestvik slo seg sammen for å gründe sitt nye analyse- og rådgivningsselskap våren 2023, fikk Narrativ oppdraget med å utvikle den visuelle profilen og nettsider. Selskapet hadde fått navnet Emerge og misjonen var satt til “en fullskala partner i strategiske og taktiske prosjekter med kommersiell vekst som mål”. Den tidligere Orkla-toppen, innsiktsdirektøren i Medietilsynet og konsulenten hadde klare tanker rundt funksjon i logo og overordnet uttrykk, utover dette ble vi gitt frie kreative tøyler. Et drømmecase med andre ord.

Brief

En logo som rommer og demonstrerer ordet Emerge uten å overforklare. Tilhørende visuell profil som gir logiske assosiasjoner til virksomheten, men som likevel ikke blir for streng eller traust. Ønske om et levende element som inngang på nettsiden.

Prosess

Forprosjekt: I første del av prosessen hadde vi samtaler om hva Emerge skulle levere på og hvordan profilen skulle uttrykke dette. Basert på innspill fra gründerne samlet- og presenterte vi ulike retninger basert på referanser. Da retning var etablert, startet arbeidet med utkast på tre ulike logoretninger som ville sette stemningen for øvrig profil.

Logo og ikoner

Logoutvikling: Ved første logopresentasjon presenterte Narrativ tre ulike retninger; En der ikon var bærende, en der ikon og navnetrekk var likestilte og en der ikonet var integrert i navnetrekket. Det ble relativt kort prosess da Emerge forelsket seg i sistnevnte med det samme.

Helhetlig visuell identitet

I den endelige logoen ble betydningen av ordet Emerge visualisert gjennom utviklingen av de tre E-ene i ordet fra begynnelse til slutt. For å ikke overspille dette grepet, men likevel tilføye et visuelt støtteelement som gjør profilen levende, ble den vannrette streken i E-en tatt videre og brukt som “byggekloss”.

Elementene som bygger merkevare

Elementene går igjen i animasjonen som møter publikum øverst på nettsiden. Denne byggeklossen er et nikk til den tradisjonelle dataverdenen, som en nytolkning av pixel-effekten, og bidrar til at profilen og dets innhold vokser frem i det som ellers ville vært en ensfarget flate. Men også en stilisering av den viktige byggesteinen analyse er i utviklingen av de beste løsningene og sterkeste merkevarene.

Visuell Identitet Emerge

Det har vært en glede å samarbeide med Narrativ. Vi har opplevd hele prosessen fra idé til sluttresultat som profesjonell, effektiv og med høy kvalitet. Alle vi traff underveis var svært kompetente og ikke minst, veldig hyggelige. Vi kommer personlig til å anbefale dem til alle som trenger lignende bistand, sier Rune Albertsen om samarbeidet.

Design: Juho-Taneli Henell og Kristina Henrichsen / Kreatør: Johanne Koivunen Hoff / Foto: Aleksander Rebaudo

Oris Dental flosser
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringen vår.. Se Personvern for informasjon.