Tallenes tale: Video­markedsføring i 2022

Cisco estimerer at 82% av den globale internettrafikken nå er videodrevet, YouTube har aldri vært større, TikTok sprer seg som ild i tørt gress og Instagram har gitt klar beskjed om at det er video som gjelder hos plattformen i fortsettelsen. I aldersgruppen 16 til 44 ser kun 34% av nordmenn på lineær TV, halvparten av befolkningen har kuttet lineær fullstendig og tallene for streaming bare akselererer.

Det er ingen tvil om at video vil fortsette å vokse som foretrukket format, men hva sier statistikkene konkret om videomarkedsøfring? Under har vi samlet syv punkter vi mener det er verdt å merke seg hva gjelder både preferanse, effekt og lønnsomhet.

1) I en undersøkelse for 2021 gjennomført av Wyzowl svarer 96% av respondentene at de har oppsøkt en explainervideo for å lære mer om et produkt eller en tjeneste, 84% svarer at de har latt seg overtale til å kjøpe et produkt eller en tjeneste etter å ha sett en video fra en merkevare og 85% svarer at de vil se mer videoinnhold fra merkevarene.

2) Vi vet at dagens algoritmer i sosiale medier favoriserer video, men hva betyr det for effekt og lønnsomhet? I siste halvdel av 2021 gjorde Bitable et eksperiment på Facebook. De lagde to annonser med nøyaktig samme budskap, tone of voice og visuelt uttrykk - den eneste forskjellen var at den ene annonsen beveget seg og den andre ikke. Begge annonsene ble distribuert med nøyaktig samme budsjett og målrettet mot samme publikum. Resultatet? Videoannonsen genererte 480% flere klikk enn bildeannonsen, var 497% billigere per klikk og 270% billigere per lead.

3) I forlengelsen av synlighet; Nettsider med video på landingssiden holder stadig på besøkende 88% bedre enn de uten (Forbes).

4) YouTube rapporterer at 70% besøker plattformen via mobil, globalt foregår 62% av det daglige videokonsumet via smarttelefon når vi skriver 2022. Merk også at Google nå gjør indekseringen og rating av nettsider basert på mobilversjonen.

5) SEO er ikke noe nytt, men hva med videoer optimalisert for søk? I sitt siste studie fant Forrester ut at det er 53 ganger større sannsynlighet for at video vil generere førstesiderangeringer enn alle andre tradisjonelle SEO-teknikker. Brightedge rapporterer dessuten om at Google har begynt å plassere videosnutter ved siden av 26% av søkeresultatene - hvorpå det er mer sannsynlig at brukerne klikker på disse resultatene framfor de statiske.

6) Uavhengig av hva vi kanskje måtte tro er Facebook, YouTube og Instagram fortsatt de topp tre foretrukne plattformene for videokonsum blant forbrukerne globalt.

7) Globalt svarer også forbrukerne at de to viktigste egenskapene for at en video skal engasjere dem er sterk historiefortelling og autensitet (Lemonlight).

Har du som mål å produsere film som funker i 2022? Inviter oss gjerne innom for å drodle.

No items found.

Andre innblikk

Se alle innblikk
Social search – dette bør du vite

Social search – dette bør du vite

Mange kjenner til viktigheten av søkemotoroptimalisering, men har du hørt om social search, og hvorfor du bør optimalisere for dette?

Les hele innlegget
Design av rapporter

Design av rapporter

Ikke bare tall - kunsten å lage engasjerende rapporter

Les hele innlegget
Blir ny partner i Narrativ

Blir ny partner i Narrativ

Les hele innlegget