Bli bedre kjent med Knudsen

Kontaktinfo
produksjon@narrativoslo.no
tlf. 469 07 606

Utvalgt arbeidserfaring 
Frilans filmfotograf
Frilans lysmester/lysassistent
Frilans b-foto/kameraassistent

Formell utdannelse og kursing 
Filmfotograf, Noroff School of Technology and Digital Media

Jeg heter Aleksander, men i Narrativ kaller de meg bare Knudsen. Jeg er 24 år og elsker film, brødskive med omelett og Skittles. Jeg har siden barneskolen hatt en lidenskap for film, og det var ikke uvanlig at jeg tok familiens Hi8-kamera med på tur for å lage fine filmer (spoiler: de ble ikke fine). Da jeg gikk i 6.klasse, tømte jeg sparekontoen og kjøpte mitt første speilreflekskamera med videofunksjon. Dette brukte jeg til å lage kortfilmer med venner i skogen, og oppdaget hvor gøy det var å fortelle historier gjennom film. Jeg tok på meg alle hattene, altså var jeg regissør, filmfotograf, lyddesigner, VFX-artist og skuespiller - ja, egentlig alt. Dermed har jeg en god forståelse for hvordan de forskjellige virkemidlene kan brukes til å fortelle en historie. Det at jeg var opptatt av film gikk ikke upåaktet hen og førte også med seg at jeg fikk alt ansvar på gruppeprosjekter der vi kunne velge film, noe som ikke bare var en fornøyelse. Etter videregående valgte jeg en studieretning som kunne gi meg god lønn, stabil jobb og fast ansettelse – jeg begynte på en bachelor i økonomi og administrasjon. Det var et studie som knuste sjelen min og mitt kreative indre. Jeg droppet naturligvis ut og fulgte heller drømmen min gjennom filmstudiet på Noroff fagskole.

Veien til Narrativ

Etter å ha studert på Noroff begynte jeg min karriere som frilanser. En blir ikke akkurat rik av å være en nyutdannet frilanser innen film, så for å være på den sikre siden jobbet jeg på Dominos ved siden av for å tjene litt penger, men det gikk ikke lang tid før frilanskalenderen var full og oppsigelsen ble levert på pizzadisken. Det gikk mye i Grandis og Toro, og meldinger som «hjemme om 2-10 timer ca.». En kveld fikk jeg en varsel på Facebook om at daværende Liten Film søkte produksjonsassistent som kunne kjøre utstyrsbil og at det var et pluss om vedkommende hadde noe kunnskap om lys og kamera. Med andre ord; den perfekte jobb for en nyutdannet filmskaper. Til min store fornøyelse (og forbauselse?) ble jeg ringt igjen for nye prosjekter. Etter hvert fikk jeg ansvar for lyssetting og det tok ikke lang tid før jeg fikk prøve meg som filmfotograf på noen av deres prosjekter. Narrativ har vist meg tillit og gitt meg kreativ frihet fra første stund. Det skulle litt overbevisning til for at jeg skulle legge frilanskarrieren på hylla, men nyter nå livet inhouse og ser frem til høstens prosjekter. 

Jeg gleder meg til å kunne videreutvikle meg som filmskaper, med utrolig dyktige folk hos Narrativ. Frilanslivet kan tidvis bli ensomt med mye hjemmekontor og jeg ser derfor frem til å kunne jobbe i et landskap med kreative, hardtarbeidende og løsningsorienterte mennesker rundt meg. 

For meg er det viktigste å levere på:

  • Motstand i form av ærlige anbefalinger og analyser, vi skal aldri gjøre ting vi ikke tror på.
  • Visuelle uttrykk og historiefortelling som betyr noe, og er av kvalitet.
  • Et godt miljø for og med frilansere.
  • Leveranser som overskrider kundens forventninger
  • Kreative konsepter som styrker kundens merkevare
  • Raus kunnskapsdeling, nysgjerrighet og kvalitet
  • Å aktivt spille hverandre gode

No items found.

Andre innblikk

Se alle innblikk
Social search – dette bør du vite

Social search – dette bør du vite

Mange kjenner til viktigheten av søkemotoroptimalisering, men har du hørt om social search, og hvorfor du bør optimalisere for dette?

Les hele innlegget
Design av rapporter

Design av rapporter

Ikke bare tall - kunsten å lage engasjerende rapporter

Les hele innlegget
Blir ny partner i Narrativ

Blir ny partner i Narrativ

Les hele innlegget