Bli bedre kjent med Christer

Kontaktinfo

c@narrativoslo.no
Tlf. 464 48 164

Utvalgt arbeidserfaring

Kreativ Rådgiver, Narrativ
Partner, At Hand
Kreatør, The Oslo Company
Kreatør, Heisholt Inc.

Formell utdannelse og kursing

Bachelor Art Direction, Westerdals
Fagskole Reklame- og merkevarestrategi, Høyskolen Kristiania

Arv eller arvegods

Mange føler nok at de ble født inn i kreativiteten. Jeg takker kjedsomheten, snåle kamerater og et kassettkamera. Min mor hadde ikke rukket å komme seg til jobb før telefonen ringte fra SFO på første skoledag. Kameraten min Hans Marius hadde låst seg inne på et rom mens vi lekte Har’n, og jeg hadde sparket i stykker den tynne furudøra mellom oss for å få tak i han. De overtalte meg alltid til å leke utendørs etter det.

Jeg fikk et gammelt filmkamera av bestefar etterhvert og begynte å spille inn filmideer i skulpturparken på Carl Berner sammen med de andre i nabolaget som ikke passet inn på fotballaget. 10 år senere hadde jeg avsluttende eksamen i norsk på medielinja. Oppgaven handlet om å skildre Hamsuns Pan. Læreren min, Petter, lurte på om jeg kjente meg mest igjen i Glahn den stoiske løytnant, eller Glahn den svermende drømmeren. Jeg hadde søkt på både Krigsskolen og Westerdals så det var vanskelig å svare på. Sommeren nærmet seg, men jeg hadde ingen anelse.

Alle gode ting

Syv år senere endte jeg praksisen min i PR-byrået Trigger. Veien videre førte til å jobbe under reklameguruen Heisholt. Jeg var sulten på å jobbe i et lite miljø hvor jeg kunne få mer ansvar og oppmerksomhet. Halvannet år senere fikk jeg utnyttet gaming-interessen jeg hadde som barn, og dro med meg et halvt dusin gull fra en bukett reklamekonkurranser.

I neste kapittel var jeg hos det da nyetablerte Oslo Kompaniet. Jeg ble kastet inn i nytt farvann og denne gangen i tv-verden. Jeg husker jeg pitchet inn en promo for Camp Kulinaris med et one-shot steadycam-opptak av alle 12 kjendis-deltakerne, hvor jeg skulle ha ekte regi for første gang – oh boy.

Starte noe eget

Et par år senere snakket jeg med en kollega om gnisten for å starte noe eget. Gnisten ble til virkelighet og wow, det gikk dritbra! Helt til pandemien meldte sin ankomst og kassaapparatet sluttet å plinge..

De neste årene var blandet med hardt arbeid i enkelte perioder og enormt mye fritid i andre. Jeg plukket opp en interesse for strategi og forretningsutvikling og startet min andre startup - denne gangen med et ideologisk tankesett. Sammen med noen nære venner ville jeg bruke maskinlæring for å hjelpe med å diagnostisere endometriose. Etter to år med støtte fra EU, Innovasjon Norge og et par gründermiljøer viste det seg at jeg var Sisyfos, og steinen bygd av kvinnehelse kom seg ikke opp det vertikale fjellet kalt Det Norske Helsevesen.

Heldigvis gikk fortsatt reklamesjappa relativt godt på siden, men det var mye arbeid og enda mer administrasjon. Etter å ha lett etter et sted med en balansert tilnærming til kreativitet og strategi, utviklingsmuligheter og et godt miljø, dukket Narrativ opp i radaren min. En uke etterpå tok vi en prat, og resten er historie, som de sier.

No items found.

Andre innblikk

Se alle innblikk
Social search – dette bør du vite

Social search – dette bør du vite

Mange kjenner til viktigheten av søkemotoroptimalisering, men har du hørt om social search, og hvorfor du bør optimalisere for dette?

Les hele innlegget
Design av rapporter

Design av rapporter

Ikke bare tall - kunsten å lage engasjerende rapporter

Les hele innlegget
Blir ny partner i Narrativ

Blir ny partner i Narrativ

Les hele innlegget